Kun seutulaiselle esitetään kysymys ”Mitä jos sinun pitäisi muuttaa pois Riihimäen seudulta?”, hän on silminnähden tuohtunut. Hän nauraa järkyttyneenä, pudistelee päätään ja eikä saa kunnolla sanaa suustaan. Jukka Jalonenkin saa hakea tosissaan tunnetilaa moiseen kysymykseen.

Katso video järkyttyneistä seutulaisista.

Seudulle muuttanut ei täältä halua pois. Jos täältä joutuu lähtemään, silloin on saanut opiskelu- tai työpaikan muualta. Onnettomat muuttajat jäävät kaipaamaan tuttujen ihmisten lisäksi viihtyisää, rauhallista ja miellyttävää aluetta, jossa luonto on lähellä. Lähtijät eivät polta siltojaan, sillä kaksikolmasosaa voisi harkita muuttoa takaisin.

Pumppu etelästä pohjoiseen

Kanta-Häme toimii kokonaisuudessaan muuttoliikkeen pumppuna etelästä pohjoiseen. Riihimäen seutu saa muuttovoittoa Helsingin seudulta. Riihimäki houkuttelee asukkaita naapurikunnista ja Uudeltamaalta. Etenkin Vantaalta ja Hyvinkäältä pakataan laukut Riksuun tuloa varten.

Miksi tänne muutetaan? No tietysti luonnon, sijainnin, rauhallisuuden, turvallisuuden ja tuttuuden vuoksi. Tänne tie vie, koska täällä on työ, opiskelupaikka tai perhettä ja sukulaisia. Riihimäen seudulla on myös toimivat liikenneyhteydet kasvukäytävän varrella. Seudun valtit ovat erityisesti huomanneet 30–34-vuotiaat työtä tekevät keski- ja hyvätuloiset henkilöt.

Tervetuloa Riihimäen seudulle!

Lue tarkemmin Kanta-Hämeen ja etenkin Riihimäen seudun muuttajista Kanta-Hämeen muuttoliikeselvityksestä ja Tilastokeskuksen muuttoliikennetilastoista.