Vaikka mitä, sillä seudulla on satoja harrastusmahdollisuuksia. Timo Heinonen kertoo laskevansa pulkkamäkeä ja Niina Lahtinen muistuttaa, että täällä voi puhalta torvea tai vaikka lasia. Nuoret listaavat harrastuksiksi tanssin, musiikin ja teatterin. Katso video ja lue alta lisää Lopen ja Riihimäen harrastusmahdollisuuksista.

Riihimäki ja Loppi ovat oivia paikkoja harrastaa niin kulttuurin kuin liikunnan parissa. Lopen kesäteatteri, Marskin Maja, Räyskälän ilmailukeskus sekä lukuisat konsertit ja tapahtumat eri puolilla pitäjää keräävät tuhansia vierailijoita Lopelle. Lopella sijaitsee 1600-luvulta peräisin ja edelleen kesäaikana käytössä oleva idyllinen puukirkko Santa Pirjo, jonka kupeesta löytyy kotiseutumuseo Lukkarin Puustelli.

Suomen suurin nuorisoteatteri on Riihimäellä.

Riihimäki tunnetaan museoiden kaupunkina, jossa sijaitsevat esimerkiksi ainutlaatuiset Suomen lasimuseo ja Suomen Metsästysmuseo. Riihimäki on myös teatterikaupunki. Oman teatterin lisäksi täällä on Suomen suurin nuorisoteatteri, jossa voi harrastaa teatteria syntymästä eläkeikään asti.

Lopella voi luonnossa retkeillä monella eri tavalla kaikentasoiset liikkujat. Retkeilypolkuja on vaikkapa vaeltamiseen, maastopyöräilyyn sekä polkujuoksuun noin 40 kilometriä ja ne ovat osa Hämeen Järviylängöllä risteilevää Ilves-reitistöä. Kaartjärvi-Kaartjoen sekä Punelia-järven melontareitit tarjoavat vaihtoehtoja sekä vasta-alkajille että melontaa kauemmin harrastaneille.

Lopelta voit vuokrata päiväksi järven.

Lopella on yli 300 järveä ja lampea, uimapaikkoja löytyy useita eri puolelta pitäjää. Voit myös varata oman järven päiväksi ja viettää aikaa Jalolautalla joko kokoustaen tai ystävien kanssa juhlien.

Riihimäki pitää yllä monipuolista liikuntapaikkaverkostoa. Keskeisimmät liikuntapaikat ovat uimahalli, Urheilutalo, Peltosaaren liikuntapuisto, Kamppailukeskus, kaksi jäähallia sekä useat ulkoilualueet. Liikuntapalveluja on tarjolla kaikenikäisille riihimäkeläisille. Esimerkiksi joka kuukausi järjestetään maksuttomia Perheliikunnan peuhapäiviä ja perheiden liikuntamaailmoja, joissa perheillä on mahdollisuus liikkua, peuhata sekä pelata yhdessä saliin rakennetuilla temppuradoilla ja peliareenoilla.

Tutustu tarkemmin seudun harrastusmahdollisuuksiin kuntien verkkosivuilla.