Kuva Teemu Heikkilä
Riihimäen sijainti on loistava, jos tekee liikkuvaa työtä, Mika Ylipekka sanoo. Kuva Teemu Heikkilä

Musiikin ja television monitoimimies Mika Ylipekka matkustaa paljon työn takia, mutta hänestä Riihimäellä on lähes kaikki mitä ihminen tarvitsee.

Vuosien ajan musiikin ja television parissa työskentelevä Mika Ylipekka, 52, ihaili yhdessä vaimonsa kanssa remontin alla olevaa puutaloa Riihimäen Mäkikujalla.
”Ajattelimme, että talo oli kuin iisakin kirkko. Se ei valmistu koskaan”, Ylipekka kertoo.

Sitten, yhtäkkiä eräänä päivänä talo olikin myynnissä.
”Astuimme kynnyksen yli sisään ja aloimme tehdä tarjousta”, Ylipekka nauraa.

Nyt he ovat asuneet talossa 18 vuotta.

Ylipekka tekee töitä musiikin parissa, eikä hän ole ainut muusikko-riihimäkeläinen. Riihimäellä ovat asuneet muun muassa laulajat Tuomari Nurmio, Erkki Junkkarinen ja Anita Hirvonen sekä lauluntekijä Liisa Akimof. Riihimäkeläisiä ovat myös kapellimestari Osmo Vänskä, oopperalaulaja Tommi Hakala sekä laulaja Samae Koskinen.

Riihimäen musiikkimaailman keskiössä ovat kannustava Musiikkiopisto, kaupungin Nuorisotoimi ja keikkapaikat. Keikkapaikoista parhaimpana Ylipekka pitää tällä hetkellä Kerhotaloa.

”Riihimäki on kulttuurisesti vireä paikka”, Ylipekka sanoo. ”Täällä on muuan muassa Suomen suurin nuorisoteatteri, joka on opettanut tuhansia nuoria ottamaan vähän rohkeamman asenteen elämään. Ihmisiä opetetaan suuntautumaan ulospäin.”

Ylipekalla itselläänkin on bändi. Siinä on jäseniä Riihimäen lisäksi myös Helsingistä, Kangasalasta ja Nummelasta. Bänditreenit pidetään Riihimäellä, sillä se on kaikille sopivan matkan päässä.
”Riihimäen sijainti on loistava, jos tekee liikkuvaa työtä”, Ylipekka sanoo.

Ylipekan mielestä Riihimäki on myös juuri sopivan kokoinen. Siinä, että kaikki niin sanotusti tuntevat toisensa on paljon hyvää.
”Jos täällä tarvitset apua, tunnet melkein aina jonkun joka sinua osaa auttaa. Lisäksi ainakin meidän naapurustossa naapurit pitävät huolta toisistaan. Jos itse on matkoilla, joku on valmis katsomaan talon perään. Tämä on vähän sellainen lintukoto.” Ylipekka sanoo. ”Täältä ei puutu mitään.”

Tai no, lihakauppa. Sellaista Ylipekka toivoisi keskustaan.

Teksti: Kati Ala-Ilomäki
Kuvat: Teemu Heikkilä